مطمئنا امروزه اسم رینگ لایت ها رو زیاد شنیدین. رینگ لایت ها ابزار های ساده نورپردازی هستن که امروزه کابرد زیادی پیدا کردن در واقع اسم رینگ لایت از روی شکل فیزیکیشون انتخاب شده ، رینگ در انگلیسی به معنای “حلقه” است و رینگ لایت‌ها به نورهایی گفته میشه که به شکل یک حلقه بزرگ ساخته می‌شن!

 

رینگ لایت

 

 

 

رینگ لایت چیست و چه کاربردی دارد؟

رینگ لایت عکاسی

رینگ لایت ها از یک حلقه تشکیل شده‌اند که روی آن با لامپ‌های کوچک LED پوشیده شده است، کاربرد اصلی رینگ لایت ها در عکاسی و فیلمبرداری در فضای داخلی است ،که در ضمینه های مختلف عکاسی پرتره ، عکاسی ماکرو ، عکاسی از غذا ، برای آرایشگاه ها ، بلاگر ها ، ولاگر ها و … در مجموع عکاسی یا فیلمبرداری که نمای نزدیک با سوژه باشه میشه استفاده کرد.

این منابع نور دایره‌ای شکل، معمولاً نوری بسیار تخت و بدون سایه ایجاد می‌کنند و ضمناً اگر به عنوان منبع نور اصلی در عکاسی پرتره استفاده شوند، کچ لایت یا بازتاب نور در چشمی که از آن‌ها حاصل می‌شود شکلی دایره‌ای و فوق العاده دارد که روح و زندگی به چهره سوژه می‌بخشد.

 

اما دلیل اینکه این نورها را به صورت حلقوی می‌سازند این است که بتوانید لنز دوربین را در میان آن قرار دهید. یعنی در واقع منبع نورانی، دورتادور لنز قرار می‌گیرد. این دقیقاً برخلاف اتفاقی است که درباره اغلب فلاش‌های روی دوربین و فلاش‌های اکسترنال می‌افتد. جالب اینجاست که برخی از نورهای رینگی اصلاً طوری طراحی می‌شوند که دیگر پایه جداگانه ندارند و عملاً دور لنز خود دوربین قرار می‌گیرند یا روی لنز نصب می‌شوند. اما این نوع کاربرد اصولاً به چه کار پرتره می‌آید و چرا لازم است از آن استفاده کنیم؟

رینگ لایت

چرا رینگ لایت‌ها را استفاده می‌کنیم؟

رینگ لایت‌ها از معدود نورهایی هستند که برای عکاسی و فیلم‌برداری به یک اندازه کاربرد دارد. کاربرد رینگ لایت در عکاسی، معمولاً برای سوژه‌هایی است که لازم است از نزدیک از آن‌ها عکاسی کنیم. می‌دانیم که هر چقدر دوربین و منبع نور به یک سوژه‌ای نزدیک‌تر شوند، جهت دید دوربین و زاویه فلاش، از هم دورتر می‌شوند و باعث ایجاد سایه‌های بیشتری در اطراف (خصوصا در زیر سوژه) می‌شود. به خصوص زمانی که از فلاش‌های اکسترنال استفاده می‌کنیم، معمولاً لامپ یا همان قسمت سر فلاش در فاصله‌ای نزدیک به 15 تا 20 سانتی‌متر بالاتر از دهانه لنز قرار دارد و باعث می‌شود در عکس‌های نزدیک و کلوزآپ، سایه‌های تیز و شدیدی زیر چانه و بینی و ابرو‌ها ایجاد شود.

علاوه بر این درباره عکاسی ماکرو، (مانند عکاسی از چشم‌ها، عکاسی از دهان و دندان در رشته‌های پزشکی و همچنین عکاسی از اجسام خیلی ریز) همواره مشکل نوردهی در نقطه مورد نظر وجود دارد و شاید  نتوانید زاویه تابش نور را به سمت سوژه هدایت کنید.

در چنین مواقعی، تنها گزینه کاربردی، نور فلاش رینگ لایت است.

دقیقاً مانند همین شرایط را در فیلم‌برداری‌های از نزدیک مانند Vlogging می‌بینیم. vlogging یا فیلمبرداری از خود خصوصا با تلفن‌های همراه که برای برقراری سیمنار‌ها و وبینار‌ها و لایو‌های اینستاگرام کاربرد زیادی دارد، یکی از مواردی است که لازم است چهره شخص کاملاً از نزدیک نوردهی شود.

اگرچه در چنین شرایطی، بهتر است از منابع نور بزرگ و چندگانه استفاده شود تا نور بهتری ایجاد شود، اما رینگ لایت‌ها را می‌توان یک گزینه ارزان قیمت و جمع و جور برای این کار به شمار آورد.

اما چرا نورهای رینگ لایت را به عنوان منبع نور مورد علاقه آرایشگاه‌ها و عکاسان آرایشی به شمار می‌آورند؟ حتماً تا به حال بار‌ها در ویدئو‌هایی که پشت صحنه گریم بازیگر‌ها را نمایش می‌دهند، روند کاری چهره پردازان را دیده‌اید. در اتاق‌های گریم، معمولاً بازیگران روبروی یک آینه می‌نشینند که دور تا دور آن، با لامپ‌های مختلف پر شده است و در اغلب موارد، خود اتاق هم نسبتا تاریک است. دلیل این انتخاب این است که نور اتاق یا نور سقف، تاثیری روی سایه‌های صورت بازیگر نگذارد و شخص چهره پرداز بتواند صورت را به صورت طبیعی در برابر آینه ببیند.

نکته مهم اینجاست که نورهای دورتادور آینه تقریبا کار همین رینگ لایت‌ها را می‌کند و باعث می‌شود تا کوچکترین سایه‌‌ای روی صورت ایجاد نشود. به این ترتیب شخص چهره پرداز می‌تواند با دقت کامل، تمام اجزای صورت را مشاهده کند.

دقیقاً مشابه همین حالت هم درباره آرایشگران وجود دارد. آن‌ها هم دوست دارند سوژه‌هایی که آرایش کرده‌اند با کمترین سایه اضافی روی چهره‌شان عکاسی یا فیلم‌برداری شوند. علاوه بر این، همان‌طور که گفته شده، رینگ لایت‌ها یک نور حلقوی بسیار زیبا هم در چشمان سوژه ایجاد می‌کند که بدون نیاز به لنز‌های مصنوعی موجب برجسته شدن و زیباتر شدن چشمان سوژه نیز می‌شود.

به همین دلیل اغلب عکاسانی که در آرایشگاه‌ها عکاسی می‌کنند، ترجیح می‌دهند تا از نورهای رینگی، استفاده کنند. خصوصا اینکه حلقه نوری که در چشم‌ها ایجاد می‌شود، بدون نیاز به لنز‌های زیبایی که در چشم قرار می‌گیرند، جلوه فوق‌العاده‌ای به نگاه سوژه می‌دهند. همچنین معمولاً نوری یکنواخت و بدون سایه روی همه صورت و گردن و بدن سوژه ایجاد می‌شود که تاثیر کار آن‌ها را به خوبی به نمایش می‌گذارد.

نوری که رینگ لایت‌ ها ایجاد می‌کنند، معمولاً از تعدادی LED بسیار کوچک و پر نور با قدرت تابش بالا حاصل می‌شود. این نور‌ها دارای درجه کلوین نزدیک به نور خورشید هستند. یعنی اصلاً با نورهای LED معمولی که نوری سرد و یخ دارند قابل مقایسه نیستند و ضمناً برخلاف اغلب نورهای LED عادی، پرش نور هم ندارند. بنابراین وقتی با آن‌ها ویدئو می‌گیرید، مشکلی بابت پرش تصویر بر اساس اختلاف فرکانس نور ندارید.

نور طبیعی این رینگ لایت‌ها باعث می‌شود تا رنگ پوست کاملاً طبیعی و عادی باشد.

بنابراین اگر بخواهید با کلوین کار کنید، احتمالاً درجه کلوین 5000 تا 5500  برایتان مناسب است و در صورتی که در نور روز کار کنید، می‌توانند با نور طبیعی خورشید هم ترکیب شوند و جلوه‌ای یکدست و زیبا پدید آورند. طبیعتاً مانند فلاش‌های استودیویی یا اکسترنال، می‌توانید نور آن‌ها را کم و زیاد کنید و با دور یا نزدیک‌ کردن رینگ لایت به سوژه، کیفیت نور (مقدار نرم یا تیز بودن سایه‌های آن) را کنترل کنید. البته توجه داشته باشید که اگر نور را زیادی به سوژه نزدیک کنید، احتمالاً باعث بوجود آمدن یک هاله نورانی در اطراف صورت سوژه هم می‌شود.

 

رینگ لایت چیست

کاربرد رینگ لایت برای عکاسی ماکرو

اما دلیل اینکه این نور‌ها، این‌قدر برای عکاسی ماکرو مورد استفاده هستند چیست؟ اصولاً وقتی درباره عکاسی ماکرو صحبت می‌کنیم، معمولاً سوژه‌هایی را در نظر می‌گیریم که اندازه‌ای کوچک‌تر از چند سانتی‌متر دارند یا حتی اگر سوژه‌های بزرگی هم باشند، ما معمولاً چند سانتی‌متر از آن‌ها را در کادر خود قرار می‌دهیم. طبیعتاً وقتی منبع نور ما بتواند از جهات مختلف رو به یک سوژه ماکرو بتابد، از هیچ طرف، سایه‌ای ایجاد نمی‌شود. چون نور‌هایی که از جهات مختلف می‌تابند، همدیگر را خنثی می‌کنند و طبیعتاً آنچه که باقی می‌ماند، خود سوژه بدون سایه‌های حاصل از برجستگی‌ها و فرو رفتگی‌ها است.

به همین دلیل هم یکی از محبوب‌ترین انواع نورهای مصنوعی برای سوژه‌های کوچک همین رینگ لایت‌ها هستند که گاهی اوقات می‌توانند حتی به عنوان جایگزین خیمه‌های نور هم به کار روند.

زیرا برخی از سوژه‌ها را نمی‌توان در داخل خیمه نور قرار داد. فرض کنید می‌خواهید از دندان‌ها یا چشمان یک شخص عکس بگیرید. طبیعتاً قرار دادن خود شخص در داخل خیمه نور ممکن نیست و همچنین اگر بخواهید نوری یکدست و بدون سایه برای عکاسی ماکرو داشته باشید، باید از جهات مختلف نوردهی کنید و همچنین مراقب باشید تا سایه خود دوربین هم روی صورت سوژه نیفتد.

روشی که عکاسان حرفه‌ای در اینجا استفاده می‌کنند، همین نورهای رینگ لایت است که می‌تواند دور لنز قرار گرفته و به اندازه کافی به سوژه نزدیک شود تا سایه‌های اضافی را از بین ببرند.

رینگ لایت چیست

دقیقاً شبیه به همین شرایط را برای فیلم‌برداری از سوژه‌های نزدیک هم داریم. نورپردازی صورت در ویدئو‌های آموزشی که گاهی اوقات به ویدئو‌های یوتیوبی هم شناخته می‌شوند، نیازمند چندین شاخه نور و مهارت فنی زیادی است. این در حالیست که یک رینگ لایت بزرگ می‌تواند به راحتی، تصویری با نورهای یکدست و سایه‌های ملایم برایتان ایجاد کند و گاهی اوقات نتیجه‌ای بهتر از چندین نور برایتان فراهم خواهد کرد.

بسیاری از آرایشگران، آشپزها، نقاشان و تمامی افرادی که به صورت آنلاین، روی اینستاگرام یا شبکه‌های اجتماعی، به معرفی کار‌ها و خدمات خودشان می‌پردازند، از این نور‌ها برای افزایش کیفیت و شفافیت ویدئو‌هایشان استفاده می‌کنند. زیرا این نور‌ها نه فقط برای دوربین‌های عکاسی، بلکه برای فیلم‌برداری و عکاسی با موبایل هم بسیار کارآمد هستند و روش استفاده از آن‌ها نیز بسیار ساده است.

به عنوان مثال رینگ لایت ایدوبلو یکی از همین دسته نور‌ها است که قطر نسبتا بزرگی دارد. تعداد 480 عدد LED این رینگ لایت روی یک حلقه با قطر 45 سانتی‌متر قرار گرفته‌اند و می‌توانند زاویه تابشی برابر 60 درجه را پوشش دهند. شما می‌توانید این رینگ لایت را روی سه‌پایه قرار داده و آن را به برق مستقیم وصل کنید. به این ترتیب بدون نگرانی بابت باطری یا تابش نور، تا هر زمان که نیاز باشد، می‌توانید آن را روشن نگه دارید. البته در صورت نیاز می‌توانید باطری جداگانه‌ای هم برای آن تهیه کنید که در جایی که دسترسی به برق وجود ندارد هم از آن استفاده کنید. اما نکته جالب درباره این رینگ لایت، قابلیت نصب گوشی، دوربین و آینه روی آن است.

رینگ لایت عکاسیپیشتر توضیح دادیم که چرا باید در مرکز آن موبایل یا دوربین را قرار دهید، اما همراه بودن یک آینه در پکیج این رینگ لایت برای این است که بتوانید در حین استفاده، در داخل آن خودتان را ببینید. این قابلیت، خصوصا زمانی که می‌خواهید از خودتان فیلم‌برداری یا عکاسی از راه دور کنید اهمیت زیادی دارد. زیرا می‌توانید دوربین را کمی بالاتر از رینگ لایت قرار دهید و با نگاه کردن مستقیم به داخل آینه، ارتباط چشمی با دوربین برقرار کنید.

نهایتا اینکه به دلیل اینکه روی این رینگ لایت یک ریموت کنترل قرار دارد، می‌توانید روشن و خاموش شدن و تنظیم شدت نور آن را از راه دور کنترل کنید.

کاربرد رینگ لایت

چطور یک رینگ لایت انتخاب کنیم؟

اگرچه برخی از فلاش‌ها هم هستند که به صورت فلاش‌های رینگی و به صورت نور تابشی عادی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما این روز‌ها با پیشرفت و بهبود کارآیی LED ها، دیگر به ندرت از فلاش رینگ لایت‌ استفاده می‌شود و اغلب رینگ لایت‌ها به صورت نورهای پیوسته عرضه می‌شوند. به این ترتیب دیگر نگرانی بابت سرعت سینک فلاش با دوربین وجود ندارد.

زیرا می‌توانید به راحتی آن‌ها را روشن کرده و با هر سرعت شاتری که متناسب با نوردهی‌تان هست از آن‌ها استفاده کنید.

رینگ لایت‌ها معمولاً در اندازه‌های کوچک و متوسط و بزرگ ارائه می‌شوند. اندازه‌های کوچک آن‌ها بیشتر برای استفاده روی موبایل به کار می‌روند. این رینگ‌ لایت‌ها معمولاً وزن بسیار کمی دارند و طوری طراحی می‌شوند که برای استفاده طولانی مدت روی یک دوربین کوچک، وزن زیادی را ایجاد نکنند.

رینگ لایت عکاسی selfe ring light RK12  مستقیما روی گوشی موبایل قرار می‌گیرد و نوری بسیار یکدست را در تصویر دوربین ایجاد می‌کنند. از آنجا که این رینگ لایت اندازه کوچکی دارد، می‌توانید آن را با گیره کوچکی که در پشت خود دارد، روی گوشی موبایل نصب کنید. البته طراحی آن به گونه‌ای است که هم می‌تواند دور دوربین سلفی و هم دور دوربین اصلی موبایل قرار گیرد. این رینگ لایت، ساختار بسیار ساده‌ای دارد و تنها با یک دکمه کنترل می‌شود.

اما از آنجا که ممکن است آن را در فاصله‌های مختلف استفاده کنید، می‌توانید با فشردن پی‌درپی دکمه خاموش و روشن آن که پشت رینگ لایت قرار دارد، نور آن را در چند مرحله کم یا زیاد کنید. اما نور آن با 36 عدد LED که روی آن قرار دارد به اندازه‌ای زیاد هست که بتوانید با خیال راحت در محیط‌های کم نور هم تصویری کاملاً نورانی و سایه‌هایی ملایم و یکدست داشته باشید.

این رینگ لایت، به طور کلی با باطری کار می‌کند. از آنجا که LED ها معمولاً مصرف زیادی ندارند، به همین دلیل هم باطری‌ این رینگ لایت وزن زیادی ندارد و نه تنها به سرعت شارژ می‌شود، بلکه طول عمر باطری آن نیز بسیار بالاست. ضمن اینکه چون توسط کابل micro USB شارژ می‌شود، می‌توانید در صورت نیاز، آن را بوسیله شارژر موبایل هم شارژ کنید.

بنابراین یکی از بهترین وسیله‌های جانبی برای اجرای لایو‌های اینستاگرامی است.

برخی از رینگ‌ لایت‌ها هم هستند که اندازه نسبتا بزرگ‌تری دارند و قابلیت‌های آن‌ها پیشرفته‌تر است. این نورها را می‌توانید برای ساخت کلیپ یا عکاسی حرفه‌ای استفاده کنید. به عنوان مثال رینگ لایت ایدوبلو Yidoblo Ring Light FE-480 II یک محصول بسیار پیشرفته در این زمینه است. این رینگ لایت هم از تعداد زیادی LED تشکیل شده است (دقیقاً از 480 عدد LED)، اما روی سطح آن با یک پلاستیک شفاف پوشیده شده و به همین دلیل وقتی آن را روشن می‌کنید، تنها یک نوار نورانی بزرگ با 18 اینچ (حدود 45 سانتی‌متر) را می‌بینید که رنگی کاملاً سفید دارد.

این رینگ لایت، می‌تواند نور را با دو رنگ مختلف بتاباند. بنابراین در صورت نیاز به تغییر وایت بالانس دوربین، می‌توانید رنگ نور را با استفاده از پیچ تنظیم رنگ، با تراز سفیدی محیط هماهنگ کنید. رنگ نور‌ها از کلوین  3200 درجه تا 5500 درجه که تقریبا همان کلوین نور خورشید است متغیر است. این قابلیت خصوصا برای کسانی که می‌خواهند دقیق‌تر ین رنگ را در هنگام عکاسی و فیلم‌برداری داشته باشند، اهمیت زیادی دارد.

قدرت تابش این رینگ لایت نیز بسیار زیاد است و می‌تواند نوری معادل 96 وات را بتاباند. بنابراین اگر می‌خواهیم عکس یا ویدئو‌های قدی بگیرید، برای تابش نور از فاصله زیاد مشکل چندانی ندارید. نکته جالب برای این رینگ لایت، امکان استفاده از آن به عنوان نور پیوسته برای آرایشگاه‌ها و اتاق گریم است. زیرا هم قابلیت نصب آینه، هم موبایل (برای ضبط روند آرایش) و هم دوربین عکاسی برای ضبط تایم لپس یا ویدئو در هنگام گریم یا آرایش است.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *